Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشگاه‌های استان کرمان در چهل سال گذشته رشد بی سابقه‌ای داشته و در حال حاضر در استان کرمان ۱۲۵موسسه آموزش عالی در ۲۳شهرستان استان کرمان فعالیت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با گذشت چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران شاهد پیشرفت و شکوفایی کشور در تمام عرصه‌ها بویژه در دانشگاه‌ها و در حوزه‌های علم و فناوری بوده ایم؛ استان کرمان نیز در زمینه‌های مختلف شاهد پیشرفت‌های بسیاری بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان کرمان پس از انقلاب اسلامی با تحولات زیادی رو به رو شد و به برکت انقلاب اسلامی پیشرفت کرد و دانشگاه‌های فراوانی در منطقه ایجاد شد که منجر به دسترسی راحت‌تر مردم به خدمات آموزشی و کشف استعداد‌های نخبگان شد. رشد بی سابقه دانشگاه‌های استان کرمان در ۴۰سال گذشته طاهر، رئیس دانشگاه باهنر کرمان با بیان اینکه دانشگاه‌های استان کرمان در ۴۰ سال گذشته رشد بی سابقه‌ای داشته است می‌گوید که  در حال حاضر در استان کرمان ۱۲۵موسسه اموزش عالی در ۲۳شهرستان استان کرمان فعالیت می‌کنند و ۳هزارو ۱۰۶نفر عضو هیئت علمی دانشگاه هستند که از نظر تعداد دانشجو و هیئت علمی رتبه دوم کشوری را داریم.  
دانشگاه پیام نور یکی از مهمترین دستاورد‌های انقلاب اسلامی است و با پیروزی انقلاب اسلامی و رشد علم و دانش در حوزه دانشگاه‌ها یکی از دانشگاه‌های که در کشور تا کنون فارغ التحصیلان بسیاری داشته است، دانشگاه پیام نور کرمان در بین دانشگاه‌های پیام نور کشور از نظر جمعیت دانشجویی، رتبه اول را دارد. دانشگاه پیام نور در توسعه آموزش عالی در کشور و تحقق عدالت آموزشی که از اهداف و شعار‌های انقلاب اسلامی محسوب می‌شود، نقش بسزایی داشته است. تاسیس دانشگاه پیام نور استان کرمان در سال ۱۳۶۸ علیرضا محدثی، رئیس دانشگاه پیام‌نور استان کرمان با بیان اینکه دانشگاه پیام نور استان کرمان در سال ۱۳۶۸ تأسیس و شروع به پذیرش دانشجو کرد، اظهار داشت که در حال حاضر این دانشگاه دارای ۶ مرکز و ۲۳ واحد دانشگاهی در نقاط مختلف استان است که با این تعداد ۲۳،۲ درصد از سهم مؤسسات آموزش عالی استان کرمان را شامل می‌شود. تاکنون تعداد ۵۰ هزار و ۵۲۶ نفر دانشجو موفق به فراغت از تحصیل از دانشگاه پیام نور استان شده‌اند.   وی با بیان اینکه این دانشگاه تاکنون نقش بسزایی در تأمین نیروی متخصص و ماهر مورد نیاز جامعه ایفا کرده است، اظهار داشت که آمار دانشجویان مشغول به تحصیل در این دانشگاه ۲۱ هزار و ۵۸۲ نفر است که این تعداد دانشجو ۱۵% دانشجویان دانشگاه‌های استان را شامل می‌شود. این دانشگاه در بین دانشگاه‌های پیام نور کشور از نظر جمعیت دانشجویی، رتبه اول را دارد و حدود ۴،۵% دانشجویان پیام نور کشور، در دانشگاه پیام نور استان کرمان مشغول به تحصیل هستند.
در حال حاضر تعداد ۱۵۳ عضو هیئت‌علمی تمام‌وقت در دانشگاه‌های پیام نور استان مشغول فعالیت آموزشی و پژوهشی هستند، رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان در همین زمینه خاطرنشان کرد که ضمن اینکه بالغ بر ۱۰۰۰ مدرس مدعو نیز برای ارائه دروس ترمی و رفع نیاز‌های آموزشی با این دانشگاه همکاری دارند. دانشگاه پیام نور استان کرمان در مقطع کارشناسی ۵۵ رشته در ۳۵۰ رشته‌محل، در مقطع کارشناسی ارشد ۹ رشته در ۳۸ رشته‌محل و در مقطع دکترا یک رشته‌محل دارد.  
 در طول ۳۰ سال فعالیت دانشگاه پیام نور استان کرمان فضا‌های فیزیکی زیادی در مراکز این دانشگاه به بهره‌برداری رسیده است، در این دانشگاه حدود ۳۲ هزار مترمربع فضای آموزشی، ۱۸ هزار مترمربع فضای اداری و ۷ هزار و ۵۰۰ مترمربع فضای آزمایشگاهی و کارگاهی افتتاح شده است.
رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمان تصریح کرد که نگاهی به برخی آمار‌ها و شاخص‌های مهم در حوزه پژوهش در دانشگاه پیام نور استان کرمان نشان می‌دهد که سهم این دانشگاه در حوزه پژوهش قابل‌توجه بوده است؛ رشد کیفی در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی مهم‌ترین دستاورد دانشگاه پیام نور استان کرمان است. دستاورد‌های علمی و پژوهشی دانشگاه پیام نور کرمان از جمله دستاورد‌های علمی و پژوهشی دانشگاه پیام نور کرمان می‌توان به ۴۵۶ طرح پژوهشی، ۶۶ کتاب تألیفی، ۹۸۶ مقاله نمایه‌شده در پایگاه‌های معتبر، یک هزار و ۳۴۳ مقاله منتشرشده در کنفرانس‌ها و مجامع علمی، ۲۲ اختراع و برگزاری ۸ همایش ملیاست
محدثی در رابطه با رشد کیفی دانشگاه پیام نور اظهار داشت که برای رشد کیفی دانشگاه پیام نور استان کرمان اقدامات خوبی اعم از تکمیل و بازنگری کتب و منابع درسی به‌عنوان بزرگترین شبکه کتب دانشگاهی کشور، اصلاح هرم اعضای هیئت‌علمی دانشگاه، تولید منابع و محتوای الکترونیکی آموزشی انجام‌شده است. حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل سوم از طریق ایجاد زیرساخت‌های کارآفرینی و ارتباط با صنعت، توجه به فرایند تولید علم کاربردی و اقتصاد دانش‌بنیان از طریق راه‌اندازی مراکز رشد و فناوری و برگزاری استارت‌آپ‌های مختلف از دیگر کار‌های انجام‌شده در دانشگاه پیام نور کرمان است.  در سال جاری ۳۲ درصد از آزمون‌های دانشگاه پیام نور کرمان به‌صورت کاملاً الکترونیکی و بدون کاغذ برگزارشده است.
وی خاطرنشان کرد که در دانشگاه پیام نور منابع درسی به‌صورت خودآموز طراحی شده‌اند، برای برخی دروس محتوای الکترونیکی تهیه می‌شود؛ لذا برای دروس تئوری، تشکیل کلاس فقط به‌صورت رفع اشکال فردی و گروهی خواهد بود که توسط اساتید مجرب این دانشگاه انجام می‌شود؛ به همین دلیل نسبت تعداد دانشجو به اعضای هیئت‌علمی در دانشگاه پیام نور، بالاتر از سایر دانشگاه‌های معمولی است.  
 دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان تاکنون ۱۶۷ هزار فارغ‌التحصیل داشته است و در حال حاضر تعداد زیادی دانشجو در دانشگاه‌های آزاد استان مشغول به تحصیل هستند، حمدالله منظری توکلی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان یادآور شد که دانشگاه آزاد اسلامی با ۴۰۰ واحد در سطح کشور به ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی و فرهنگی مشغول است دانشگاه‌ها باید تزکیه، تهذیب، خودسازی و فرهنگ را سرلوحه کار خود قرار دهند و اگر انسان‌ها از درون پاک شوند برکات زیادی برای جامعه دارد. دانشگاه آزاد سه نسل از دانشگاه‌ها سپری شده وی با بیان اینکه یکی از وظایف دانشگاه تعلیم و تولید علم است، چون علم اقتدار می‌آورد، تصریح کرد: سه نسل از دانشگاه‌ها سپری شده که هدف نسل اول دانشگاه انتقال علم و دانش بود، نسل دوم پژوهش محور بودند که باید حاصل پژوهش‌ها تبدیل به کار و ثروت شود و نسل سوم دانشگاه مولد و کارآفرین است که تاکید ما بر این است که دانشگاه آزاد اسلامی به این سمت برود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد باید بتواند فارغ‌التحصیلانش را به تولید و تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان تشویق و تربیت کند و علم خود را تبدیل به ثروت کنند، خاطرنشان کرد: دانشگاهیان باید در مراکز رشد علم خود را تبدیل به ثروت کنند و باید سمت و سوی دانشگاه آزاد به سمت مولد بودن و تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان برود.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه های استان کرمان دانشگاه شهید باهنر کرمان دانشگاه آزاد اسلامی کرمان دانشگاه پیام نور استان کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۸۵۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پیام تبریکی به مناسبت دهه سرآمدی آموزش، این دهه را فرصت مغتنمی دانست تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، متن پیام تبریک قاسم عموعابدینی به شرح زیر است:

خدمت‌رسانی به جامعه، فرهنگ‌سازی و توسعۀ حرفه‌ای تدریس از جمله اهداف راهبردی دانشگاه‌های موفق دنیاست. جایگاه والای ایران در کسب دستاورد‌های علمی، مرهون تلاش‌های عالمانه و متعهدانه اعضای هیئت علمی و یاوران علمی است که روشنی‌بخش مسیر اعتلای دانایی و فرهیختگی‌اند. بخش اعظم این تلاش‌ها در کلاس‌های درس که سنگر اصلی خدمت‌رسانی اساتید است، در تعامل اثربخش با دانشجویان رقم می‌خورد.

دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی است تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم. توجه به کیفیت در آموزش عالی از لوازم نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است و همت ستودنی و کوشش خستگی‌ناپذیر بزرگ‌مردان و زنانی که طلایه‌داران علم‌آموزی و معرفت‌افزایی هستند، در تحقق دانشگاه حکمت‌بنیان و تمدن‌آفرین نقشی مهم و غیر قابل انکار دارد.

در دانشگاه ها، اساتید نه تنها از آثار علمِ آموزش، بهره‌مند هستند، بلکه در تولید آن مشارکت دارند و تولید این دانش منحصر به متخصصان آموزش نیست. تحقق دانشگاه تمدن‌ساز و حکمت‌بنیان و تحقق مرجعیت علمی و سرآمدی جهانی آموزش، نیازمند توجه جدی به مقولۀ آموزش است و بر این اساس رویکرد برنامه‌محوری، استادمحوری، شاگردپروری و اخلاق‌مداری در کانون توجه نظام آموزش عالی کشور بر اساس برنامه هفتم توسعه قرار دارد.

معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با تأکید بر نقش مهم اساتید در این مسیر، انتخاب سرآمدان آموزشی را مورد توجه قرار داده است. دهه سرآمدی آموزش در سال ۱۴۰۳ با شعار «سرآمدی آموزشی، هدفمندی و مردمی‌سازی آموزش» از هشتم تا هفدهم اردیبهشت ماه در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور با هدف تبیین جایگاه والای آموزش و تقدیر و تجلیل از سرآمدان آموزشی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور برگزار می‌شود.

در پایان، با تبریک دهۀ سرآمدی به همه تلاشگران عرصه آموزش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، بر عهد خود، که حمایت همه‌جانبه از توسعه کیفی، نیازمحوری و مبتنی بر دانایی فرایند آموزشی است، تأکید می‌کنم و از همه دست‌اندرکاران برای برگزاری هر چه با شکوه‌تر این مراسم دعوت می‌نمایم.

دیگر خبرها

  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • پیام تبریک رئیسی به مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • آزمون دانشگاه فرهنگیان مجزا برگزار می‌شود
  • مجزا برگزار شدن آزمون دانشگاه فرهنگیان از سال آینده